23/5/16

Exhibicions esportives de la Fet de Muntanya- La Serra d'en Galceran

Exhibició de Bike Trial

1.- La Fet de Muntanya, comptarà amb una exhibició de Trial Bike de la mà de Juanda de la Penya. Dissabte 6 d'agost de 2016.
Juanda de la Peña, esportista d'èl.lit i amb un palmarés impressionant, arriba a la fira per tal d'oferir-nos una jornada on l'espectacle i l'esport són els protagonistes.  Impactant i innovador, un autènctic show capaç d'entusiasmar a l'espectador pel seu gran component de risc, bellesa i control.

Juanda de la Peña

2.- Exhibició de ràpel, al rocròdrom de la Serra d'en Galceran, amb els experts membres del Club d'Espeleologia de Castelló. Diumenge 7 d'agost de 2016. 
El Club d'Espeleologia de Castelló, associació esportiva fundada en 1984, és una de les més importants de la província, degut al seu treball documental i de camp realitzat per totes les coves i avencs del territori des del seu naixement. Alguns dels seus membres ens regalaran un matí d'exhibició de ràpel al rocròdrom de la Serra i veurem com la tècnica i la seguretat en aquestos descens són la base de les seues exploracions i estudi de les zones d'interés espeleològic.

Avenc en Llucena



18/5/16

Xerrades i conferències de la fira 2016

1.- Presentació de la IV trobada excursionista del Maestrat. Dissabte 6 d'agost de 2016. A les 17:00h. Saló d'actes del Palau Casalduch. 

La FET de Muntanya (fira d'esport i turisme de muntanya) de la Serra té l'honor d'acollir la presentació de la IV Trobada excursionista del Maestrat.  Aquestes trobades, coordinades per Maestat Viu i organitzades cada any per un poble de la comarca, representen un dels aplecs excursionistes més importants de la província, al voltant del qual s'apleguen gent del Maestrat i resta del territori castellonenc per a gaudir i conèixer millor el nostre territori i la nostra gent. Enguany, la vila de Les Coves de Vinromà amb el suport de l'associació Tossal Gros és l'encarregada d'organitzar la trobada en la seua quarta edició.  Us convidem a conèixer aquest  esperit de muntanya i de treball pel territori. La Trobada serà el diumenge 25 de setembre de 2016 i tota la informació la podreu tindre de primera a la fira. No falteu!


Paissatge del Maestrat


2.- El Patrimoni subterrani de la Serra d'en Galceran. Diumenge 7 d'agost de 2016. A les 17:00h. Saló d'actes del Palau Casalduch.

La FET de Muntanya, comptarà amb l'experta participació de l'Espeleo Club de Castelló, presentant una interessant xerrada, a càrrec de Jesús Almela Agost, sobre les coves i avencs del nostre terme, el qual amb més 100 cavitats catalogades, presenta un patromoni subterrani desconegut per a la majoria de nosaltres. Jesús, ens mostrarà de forma visual i entretinguda  alguna de les cavitats més interessants de la Serra, segons la seua gènesi i formació,  com poden ser fractures tectòniques, surgènices fòssils, engolidors o coves semiartificials. També ens explicarà algunes nocions de geologia i farà un repàs als abrics del terme amb el seu ús en temps passats. A continuació, Joaquín Arenós, també membre de l'espeleoclub de Castelló, en presentarà el catàleg de les coves de la província, un treball admirable que ens porta per tot el recorregut de les cavitats de Castelló.
Un patrimoni subterrani per descobrir! 

Avenc descobert a la Serra, en juliol de 2016